Ingen skola har råd att vara utan Skolbevakaren

Tänk dig att du kan förebygga skadegörelse, ha kontroll på vad som försiggår på skolgården efter skoltid och samtidigt skydda elevernas integritet – allt med en och samma bevakningslösning. Skolbevakaren är framtagen specifikt med skolgården i åtanke och alla utmaningar och krav som den miljön medför. Vi tar hand om allting från planering, montering och driftövervakning av systemet, allt till en fast månadsavgift.

Till skillnad från vanliga bevakningssystem som larmar så fort någonting händer på området så fokuserar Skolbevakaren på rörelsemönster och larmar när ovanliga saker händer. Den larmar t.ex. på folksamlingar och personer som uppehåller sig på området längre perioder, men bortser ifrån personer som bara passerar igenom området. Vi har även lagt på vad vi kallar anonymisering, vilket gör det omöjligt att identifiera personerna på kamerabilden. Förutom att skydda den personliga integriteten så ser det också till att skolbevakaren uppfyller kraven i kameraövervakningslagen då det inte räknas som övervakning om det är omöjligt att identifiera personerna.

 • Anonymisering

  Skolbevakaren använder sig av anonymisering, en teknik som gör det omöjligt att identifiera personer på bilderna.

 • Mjuk bevakning

  Skolbevakaren är en del av vårt koncept mjuk bevakning som syftar till att starta en dialog med ungdomar istället för att kriminalisera dem.

 • Patrullerande kameror

  Skolbevakaren bygger på våra intelligenta kameror som klarar av att övervaka stora utomhusområden även under dåliga ljusförhållande.

”Redan under de tre första åren som de var i drift sparade vi in över 10 miljoner kr bara i minskat klotter, fönsterkross och lägre försäkringspremier.”

Olle Åberg Enhetschef SISAB

Fallstudier

 • Case lovgardesskolan

  Lövgärdesskolan

  ”Jag tittade på de system som fanns. Vad gäller skolbevakning är detta den bästa och mest kompletta lösningen som finns.”

  Peter Granfeldt Intendent, Lövgärdesskolan

  Ladda ned fallstudie (PDF)
 • Case sisab

  SISAB

  ”Redan under de tre första åren som de var i drift sparade vi in över 10 miljoner kr bara i minskat klotter, fönsterkross och lägre försäkringspremier.”

  Olle Åberg Enhetschef SISAB

  Ladda ned fallstudie (PDF)
 • Case jattestensskolan

  Jättestensskolan

  ”Som rektor och skattebetalare är jag väldigt glad att återbetalningstiden var knappt 3 månader.”

  Jonas Forsberg Rektor, Jättestensskolan

  Ladda ned fallstudie (PDF)